Selecteer een pagina

Ja daar zijn we dan weer met eindelijk een positief bericht. Nog even over de afgelopen dagen, die gaan we gewoon snel vergeten want die waren een hel. Probleem was dat de maag niet op gang wilden komen, dat betekende dat alles wat erin kwam niet geaccepteerd werd en via de sonde er met een zelfde snelheid weer uit werd geloosd. Maar wel met de nodige misselijkheid. Toen ik er vrijdag even was had ze net wat vla gegeten maar dat viel niet lekker. Dus overgeven, ik de verpleegkundige geroepen, een jonge gast die Mies pas voor het eerst zag. Lekker dan, geen enkele binding laat staan dat hij op de hoogte was van haar medisch verleden. Maar goed, hij doet ook z’n best trekt z’n ruimtepak aan en haalt de volle zak weg en bemerkt dat de zak vanuit de sonde wel erg hoog hangt. Wet van de communicerende vaten. De maag hangt op dezelfde hoogte als de zak dat betekent dat de sonde niet goed werkt en de maag het via de mond wil lozen. Overgeven dus met een buik waar een paar dagen geleden nog oorlog is gevoerd, niet fijn, huilen, drama.

Vrijdag wilde Timon toch nog even met Joep meetrainen, mooi dan kon ik nog even op en neer. Situatie stabiel. Nog steeds misselijk en weinig kracht en vooruitgang. Naar huis gereden en zaterdag weer geprobeerd, eerst even gebeld en Mies klonk een stuk beter. Eindelijk kwam de maag op gang en deed waarvoor deze is bedoeld namelijk eten opnemen de voedingsstoffen eruit halen en de rest via de darmen lozen. Eindelijk een positief signaal, dat hadden we wel even nodig. Timon speelt een spannende wedstrijd en houdt de nul, Eind uitslag 0-0. Na de wedstrijd gelijk naar Eindhoven gereden, Mies even gesproken, broodje gegeten en weer snel naar Tilburg. Met de lieve familie van de Winden mochten we hamburgers gaan eten en daarna popquiz bij Berlijn, even de zinnen verzetten. Mijn inbreng is matig maar we worden toch knap derde, mede door het feit dat we moesten splitsen en er 2 teams Paters waren. Het andere team werd tweede. Shotje erin, Timon ophalen bij Dagmar en lekker slapen. Ondertussen appte Mies nog een keer; stuur ff een foto, dat doe ik en ik krijg kusjes terug. Het gaat beter en dat doet me goed. Nu slapen en morgen nieuwe dag nieuwe kansen!