Selecteer een pagina

Zo dat is dan toch snel gegaan zeg, vanochtend nog een gesprek gehad met gynaecoloog Dr Bol, het was een fijn gesprek waarin ze duidelijk vertelde wat ze die maandag nou precies hebben gedaan. Op microscopisch niveau zijn alle tumoren, tumorbolletjes en besmet weefsels weggehaald, we kunnen er dus vanuit gaan dat de K weg is. Deze laag-gradige vorm heeft in tegenstelling tot de hoog-gradige niet de eigenschap om zich met een soort tentakeltjes in de vitale organen te nestelen. Deze vorm is dus minder agressief. Als er nu toch een paar vervelende cellen in de buik zijn achtergebleven dan worden die middels anti-hormonale therapie (gewoon pilletjes) verder aangevallen en onschadelijk gemaakt. Deze zal Mies wel voorlopig nog wel even moeten nemen.

Na het gesprek nog even wachten op de stoma-verpleegkundige voor praktische tips en tricks voor thuis, nog even langs de apotheek en dan de auto in. We zijn net een uurtje thuis, Mies heeft wat gegeten en gaat zo nog even slapen. Toch vermoeiend zo’n reis, gelukkig de laatste voorlopig. Enkel het opheffen van het stoma moeten we nog we keer erheen, waarschijnlijk met 1 overnachting.
We zijn moe maar blij!