Selecteer een pagina

Wat een meevaller, ondanks de wachttijden zijn ze er in Eindhoven toch in geslaagd om de operatie voor het terugdraaien van de stoma naar voren te halen. En dat is heel fijn. Nog net voor de vakanties beginnen, beter kan niet eigenlijk al houden we wel een slag om de arm voor wat betreft de genezing. Om alles goed in de gaten te houden zal Mies waarschijnlijk 1 nachtje moeten blijven in Eindhoven. En dan zullen de dagen erna in net teken staan van herstel. De darmen moeten weer gaan functioneren zoals voor de grote operatie. En ook niet onbelangrijk de opening waar nu de stoma ligt blijft een tijdje open om te voorkomen dat er infecties de kans krijgen. Het lichaam zal de opening zelf weer dichtmaken en wat er straks rest is slechts een klein littekentje die verbleekt bij die grote jaap daar rechts van. Maar hoe fijn zou het zijn dat we straks weer gewoon op vakantie kunnen gaan en kunnen zwemmen en niet om de haverklap en vaak onverwacht een toilet op te hoeven zoeken.

En het kan niet op, ook de bloedwaardes zijn deze keer erg goed. Eerder waren die waarden natuurlijk veel te hoog, het tikte de 412 aan zelfs. Onder de 35 zou deze moeten zitten, dan is het ‘veilig’. In mei was de waarde nog 45, al een hele verbetering maar vorige week was deze 6! Als we deze waarde zo laag houden kunnen we nog heel wat jaartjes mee en in de tussentijd zal er ergens op deze aardkloot wel een medicijn worden ontwikkeld die deze nare en zeldzame vorm kan behandelen. In Amerika klinken voorzichtige geluiden dat er succesjes worden behaald met een nieuwe behandeling. Opschieten daar dus!

Vrijdag dus weer een keer naar Eindhoven, 07.00u melden, altijd fijn zo vroeg in de ochtend, maar wellicht voor de files. Stiekem zijn we toch wel weer een beetje zenuwachtig.