Selecteer een pagina

Het weekend begon natuurlijk fantastisch met de derde overwinning voor de stoere kerels, Joep en Timon waren er bij dit keer en hebben zich prima vermaakt. We moesten snel eten en dus maar even Shoarma gemaakt, van lam dit keer en dat is toch wel het lekkerste! Wat een spannende pot weer, en wat duurde de verlossende goal lang, de scheidsrechter wilde ook niet meewerken en na een gemiste pingel was het eindelijk raak. Nog een kwartiertje billenknijpen en wederom de 3 punten in de pocket. Thuis nog een klein borreltje gepakt en op tijd het mandje in. Zaterdag moest Timon thuis voetballen tegen Bavel, tijdens de warming up op het hoofdveld voelde hij zich ineens niet lekker, misselijk en hoofdpijn. Snel een paracetamolletje erin en de reserve keeper Sem gebeld. Sem startte de wedstrijd en in de tweede helft was Timon weer opgeknapt en speelde het potje uit. 2-0 werd het, moeizaam maar wel verdiend.
Mies had met Eric afgesproken om te gaan wandelen, Timon en Joep gingen voetballen, papa alleen, fijn! Nogmaals geprobeerd de Dyson aan de praat te krijgen, de aan-uitknop werkt alleen is het zuigen slechts van korte duur, ik geef het op. Tafeltje in de keuken vastgezet met een extra plug, Mies belt, ‘ik neem nog een biertje bij de Spaarbank en dan kom ik naar huis’ De mannen waren inmiddels weer thuis, friet met frikandellen op en slapen. Volgende ochtend weer vroeg uit de veren, Joep moets naar opa en oma in Duitsland en Timon ging naar de keeperstraining. Onderweg naar huis zegt Timon, pap gaan we naar de film? Hmmm, welke dan, nou ik wil Titanic wel zien. Het is 25 jaar geleden sinds de eerste versie in de bios kwam. De film is opgepoetst en draait nu weer een tijdje. Ach ja waarom niet, 3 uur stilzitten, sjonge. Ergens zie ik dat we in zaal 2 moeten zijn en kopen chips en drank en hobbelen zaal 2 binnen. Reclame, trailers van een paar films die nu of binnenkort draaien waaronder KLEM, een Nederlandse film. Maar deze trailer duurt wel erg lang en het lijkt erop dat we in de verkeerde zaal zitten, jahoor we zitten bij KLEM, spullen opgepakt en naar zaal 10 op de eerste verdieping. Naar binnen gesneakt en net op het moment dat we schakelen van de bejaarde Rose naar Kate Winselet nemen we plaats. Wat een indrukwekkende film is het toch, zeker op z’n laatst wanneer het helemaal fout gaat, het schip in twee├źn breekt en hoe dJack en Rose proberen te overleven. Ik zie dat het bij Timon ook indruk maakt, zeker op het moment dat Rose op de houten plank in zee drijft met Jack in het water. Als de reddingsboot dan voorbij komt wil Timon het liefst naar het doek schreeuwen; `roep dan, roep dan! Ik weet nog wel dat ik dat hetzelfde ervaren had ik schat zo’n 20 jaar terug. Einde, wat een film zeg… Mies had groentesoep klaarstaan met broodjes. Mooie afsluiting van het weekend!