Selecteer een pagina

Jaaaa, daar istie dan. Even terug naar dinsdag de derde chemo en een heftige dit keer. Carnavalsvakantie dus Timon wilde graag mee, hij nestelde zich naast mama en had het prima naar z’n zin. Even wachten tot opa en oma zouden komen en dan weer naar huis. De eerste zak werd in het rek gehangen en aangesloten, een zoutoplossing om te spoelen, daarna het echte werk. Gelukkig waren we op tijd weg want meteen nadat we de de eerste zak chemo werd aangesloten en we de zaal verlieten kwam de pijn en deze keer heftiger dan eerder. De krampen waren intens en Mies kroop op de vloer in foetushouding om er tegen te vechten. Gelukkig waren Leo en Rita erbij voor support!

Nieuwe medicatie gekregen en die hielp! Oxicodon uit de familie van de opiaten, waaronder oa morfine. Oppassen met deze pilletjes want ze zijn sterk verslavend en je raakt er zelfs een beetje van in een roes. Het middel zorgt ervoor dat de berichten (van pijn) niet of minder sterk aankomen in de hersenen.

Rond een uur of 3 Mies weer opgehaald en thuis nog wat bijgekomen. Dr van Riel zou nog wat meer oxicodon klaar laten leggen bij de apotheek en gaf er alvast 2 mee op de ergste pijn op te vangen. Inmiddels was het donderdag en nog steeds geen bericht van de apotheek. Om zonder deze pijnstillers het weekend door te komen zagen we niet zitten dus een beetje stress. Gelukkig vrijdag het bericht en de medicatie opgehaald. Het begint inmiddels een heel arsenaal te worden alle medicijnen. Vaak is het ook een kettingreactie, je krijgt een medicijn voor iets en dat medicijn heeft weer bijwerkingen en daar krijg je dan weer een ander medicijn voor. Maar goed, we volgen netjes de aanwijzingen en advies van de apotheker.