Selecteer een pagina

Dinsdag is Mies besproken tijdens een overleg tussen de specialisten van Tilburg en Eindhoven, waaronder onze vaste gynaecoloog Dr. Smink. De tumor is niet zoals verwacht en gehoopt geslonken maar juist in omvang toegenomen. Zo’n 2,5 cm aan alle kanten, niet gek dus dat je het gedrocht heel duidelijk ziet zitten in de buik. Chemo werkt alleen bij snel groeiende cellen en de Tumor van Mies is waarschijnlijk een laag-gradige tumor en dat betekent dat de chemo in feite niets heeft aangericht omdat een laag-gradige tumor langzaam groeiende cellen heeft en daar heeft deze chemo geen vat op. Om laag-gradige tumoren te bestrijden wordt meestal een anti-hormonale behandeling ingezet. Dit is wat Dr. Van Riel nu heeft geconstateerd, er is echter nog geen kloppend bewijs voor deze theorie maar er wordt al wel een traject ingezet om te bepalen of het überhaupt te opereren is en zoja wanneer.

Deze week zullen we vanuit Eindhoven bericht krijgen over de vervolgstappen. We gaan ervan uit dat we de komende tijd wel een paar keer naar Eindhoven zullen moeten voor overleg en onderzoek alvorens de operatie wordt ingepland. We gaan er zelf vanuit dat dat binnen 4-6 weken wel gaat gebeuren. En daarmee zijn we eigenlijk best opgelucht, dat ding mot er gewoon uit! Laag-gradig ofwel langzaam groeiende tumoren moeilijk te opereren zijn en uiteindelijk ook lastig om helemaal uit het systeem te lozen. We zijn er dus nog niet klaar mee.

Positief element: Mies krijgt haar haar weer terug en waarschijnlijk ook weer meer energie om te klussen enzo, bovendien wordt ze hopelijk verlost van dat kreng in de buik, al is dat ook nog niet 100% zeker. Anti-hormonale therapie betekent echter wel een vervroegde overgang, maar daar hadden we al wel rekening mee gehouden.

ps. je kunt nu ook een reactie plaatsen