Selecteer een pagina

3 gaatjes, een beetje gas, een camera en wat andere instrumentjes, alles wat nodig is om even in de buik te kijken. Onder narcose uiteraard. Om half 2 melden we ons op de zesde. Is er dan geen route, is er geen bemanning aan de balie om even namen en afspraken te controleren? Niets, een bordje, neem plaats en wacht geduldig. nou dat doen we dan maar. Mooi uitzicht over een lelijke stad, weinig zonnepanelen ook… bijzaak. Mies wordt meegenomen en een verpleegkundige wacht haar op in een kamer. Nog even checken, gebruikelijke vragen, gebruikelijke antwoorden, kom nou maar op met die operatie. Naar een andere kamer, dit keer met bed. Het fijne schortje met opening aan de achterkant aan, Timon en ik houden het voor gezien en gaan naar de 12e verdieping, daar mag Mies na de ingreep op kamer 16 wakker worden en bijkomen.

We blijven even op de 12e, verbranden een tong (timon) en gooien nog wat chocomel over de tafel (papa). Ik merk dat ik kortaf en prikkelbaar ben, de spanning waarschijnlijk. Dan gaan we naar beneden richting restaurant, eten een gebakje en om half 4 word ik gebeld. Met Dr. Bekkers, ik probeer het restaurant rumoer te blokken en te focussen want deze info is bepalend. We hebben binnen gekeken, het gezwel is zover we hebben kunnen zien niet verkleefd met de dunne darm, wel met de dikke. Ai stoma roep ik in gedachten, focus! Het ziet er dus eigenlijk niet slecht uit en we gaan opereren. Dat wilde ik horen. En snel ook, waarschijnlijk komende week al, maandag dus! Dank Dokter en in gedachten herhaal ik de woorden van de dokter. Een uurtje later belt Mies zelf en klinkt opgewekt. Wij haasten ons naar boven, de lift is gelukkig snel en we hoeven nergens te wachten op andere lifters. Kamer 16, Dokter Bekkers en 2 assistenten praatten Mies bij, nogmaals hoor ik het verhaal van de verkleving en de goede hoop. In Dokter Bekkers hebben we vertrouwen, hij klinkt oprecht, is rustig en begaan. Weekje rust en dan het serieuzere werk. Nog niet helemaal zeker maar ga er maar vanuit dat maandag de dag wordt en dat het zwaar wordt is zeker. De operatie gaat 7-8 uur duren, mede door de chemo-spoeling in de buikholte. Dan 2 dagen IC en nog een week of wat bijkomen en aansterken in Eindhoven.

Deze week verder nog een spoedcursusje stoma vervangen een gesprek met de chirurg en nog een MRI scan t.b.v. van studie en ter ondersteuning voor de chirurgen. Rustig naar de maandag toeleven is er dus ook niet bij. De stoma overigens is ook nog geen zekerheidje, grofweg 3 smaken; geen stoma, tijdelijke stoma of permanente stoma.

Dit was de maandag, op naar de maandag!